De hemel in radiostraling

      Geen reacties op De hemel in radiostraling

gleam1Soms hoef je niet heel veel te schrijven, en is de illustratie eigenlijk het hele bericht. Zoals bij deze foto. Onze ogen zien alleen de drie kleuren van het zichtbare licht en hun combinaties. Dat is maar een klein deel van de straling die ons bereikt. Speciale telescopen kunnen ook straling van andere golflengtes registeren, zoals infrarood of radiostraling. Hierboven zie je hoe dat eruit kan zien.

(Nederlands Dagblad, 28 oktober. bron Monthly Notices of the Royal Astronomical Society)

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.