Scientific Editing

grants

Gebruikt met toestemming van The Upturned Microscope

Een goed wetenschappelijk idee is geen garantie voor het binnenhalen van onderzoeksgeld. De aanvraag moet ook goed geschreven zijn! Hoe maak je van losse elementen een goed doorlopend verhaal? Hoe overtuig je de reviewers van je kwaliteiten?

Met mijn ervaring in wetenschap en wetenschapsjournalistiek kan ik wetenschappers helpen hun subsidie-aanvraag te verbeteren. Niet door letterlijk de puntjes op de i te zetten, maar door de structuur van de aanvraag tegen het licht te houden. Dit doe ik al zo’n vijftien jaar, en in die tijd zijn tientallen aanvragen door mijn handen gegaan, van kleine persoonlijke aanvragen tot aanvragen van grote consortia.

Informeer naar de mogelijkheden! Snel, helder, en tegen een scherp tarief. En natuurlijk worden alle teksten vertrouwelijk behandeld!

Ik geef ook workshops over het schrijfproces voor een subsidieaanvraag, zie The Art of Scientifc Storytelling.

(Eind)redactie

Naast subsidieaanvragen kan ik natuurlijk ook andere teksten redigeren. Zakelijke teksten, scripties, verhalen, er valt altijd iets aan te verbeteren door iemand met een frisse blik en een flinke dosis taalgevoel. Ook hiervoor geldt: informeer naar de mogelijkheden!