Een nieuwe uitvalsbasis

      1 reactie op Een nieuwe uitvalsbasis

Sinds de oprichting in 2012 was Scientific Dutchman gevestigd in Roden, noord-Drenthe. Sinds kort is dat veranderd, ik ben verhuisd naar Hanzestad Kampen in Overijssel. Ik blijf nog verbonden met Noord-Nederland via mijn deeltijdaanstelling aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar woon nu wat meer naar het midden van het land.

Als zelfstandige op het terrein van wetenschapscommunicatie werk ik al langer overal en nergens, en dat wordt nu alleen eenvoudiger. Een lezing geven in de Randstad was vanuit Roden een hele expeditie, maar is nu eenvoudiger. De nieuwe uitvalsbasis is centraler, en grote delen van Nederland zijn nu in een dik uur bereikbaar.

Zeker nu de coronamaatregelen zijn verdwenen wil ik daarom de aandacht vestigen op mijn aanbod van lezingen en workshops. Op het terrein van wetenschapscommunicatie heb ik de workshop ‘The Art of Scientific Storytelling’, over het schrijven van subsidieaanvragen. Een goed idee voor onderzoek is niet voldoende, je moet ook de reviewers overtuigen! Dat vraagt om een goede structuur en een duidelijke ‘verhaallijn’. In anderhalf tot zo’n twee uur (afhankelijk van vorm en opzet) krijg je te horen hoe je dat aanpakt en wat de do’s en don’ts zijn. Deze (Engelstalige) workshop is geschikt voor kleine tot middelgrote (ca 40 deelnemers) groepen. Doorgaans vraag ik deelnemers vooraf een korte tekst in te leveren, waar zij feedback op krijgen.

Verder geef ik regelmatig lezingen over de relatie tussen geloof en wetenschap, onder meer over evolutie (een uitvloeisel van mijn boek Gevormd uit Sterrenstof), maar de laatste jaren ook veel over ontwikkelingen op het terrein van (menselijke) voortplantingsbiologie en stamcelonderzoek. Deze lezingen zijn informatief, en behandelen ook ethische vragen die uit deze ontwikkelingen opkomen.

Goed om te weten: voor het geven van een lezing breng ik een bedrag in rekening. Dit is namelijk mijn werk! Geïnteresseerd in een lezing of workshop? Neem dan vrijblijvend contact op.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Een nieuwe uitvalsbasis

  1. Hannie de Jonge

    Dank Renee voor deze heldere en to the point reactie.Eindelijk duidelijkheid!
    Veel woonplezier daar en vriendelijk groet aanje vrouw vanuit Groningen en E.G. de Rank van Hannie de Jonge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.