Voorouderlijk eiwit onthult de structuur van belangrijk enzym

Mijn laatste bijdrage voor 2019 aan de RUG website gaat over een interessant onderzoek van enzym-ingenieur Marco Fraaije. RUG-onderzoekers hebben samen met collega’s uit Italië en Argentinië een manier gevonden om de structuur van drie menselijke FMO enzymen op te helderen. Dat deden ze door uit te rekenen hoe de enzymen eruit moeten hebben gezien bij de voorouder van de zoogdieren, waarna ze de gereconstrueerde eiwitten hebben gemaakt. Die bleken stabiel genoeg om hun structuur te kunnen bepalen.

Het volledige artikel ‘Ancestral-sequence reconstruction unveils the structural basis of function in mammalian FMOs’ is te lezen in Nature Structural and Molecular Biology. Zie ook het News & Views commentaar ‘Flavin-containing monooxygenases: new structures from old proteins‘ in datzelfde blad.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.