The Art of Scientific Storytelling

      Geen reacties op The Art of Scientific Storytelling

Over een kleine maand mag ik mijn workshop ‘The Art of Scientific Storytelling’ weer geven, tijdens de Grants Week van de Rijksuniversiteit Groningen. Deze presentatie met kleine opdrachten duurt ongeveer twee uur. Doel is om de deelnemers te laten nadenken over het verhaal dat ze willen vertellen met hun subsidieaanvraag. Want zo’n grant proposal is toch iets anders dan een wetenschappelijk artikel. Het is – plat gezegd – ook een verkooppraatje!

De presentatie is gericht op onderzoekers met geen of weinig ervaring in het schrijven van grants. Ze leren er het verschil tussen de start van een voetbalwedstrijd en een partij tennis. En het verschil tussen een voorgerecht en Nescafé. De verhalende structuur van een tekst komt aan bod. En de reviewer die de aanvraag moet beoordelen – hoe kijkt die naar de tekst?

Reacties op deze presentatie zijn doorgaans zeer positief. Deelnemers leren om bewuster te kijken naar de structuur van hun tekst. Ze krijgen tips om zichzelf goed te presenteren als wetenschappers. Deelnemers moeten een eigen korte tekst (populaire samenvatting van het onderzoek, of abstract van een subsidieaanvraag) meenemen. Ze krijgen na afloop schriftelijk feedback op deze tekst.

The Art of Scientific Storytelling is geschikt voor groepen van zes tot zestig deelnemers, de ideale groepsgrootte is twintig tot dertig personen. Doorgaans geef ik deze workshop in het Engels. Het is mogelijk om de workshop twee keer achter elkaar te geven. Informatie over de mogelijkheden en tarieven op aanvraag.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.