Wie is Scientific Dutchman – en wat kan ik voor je doen?

Scientific Dutchman is een eenmansbedrijf. Het heeft een naam omdat dit nu eenmaal nodig is voor inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Maar het bedrijf, dat ben ik: René Fransen. Ik ben al zo lang ik mij kan herinneren enthousiast over natuurwetenschap. Daarom ging ik biologie studeren aan de Universiteit Utrecht, waar ik ook promoveerde en postdoc was, allebei aan het Universitair Medische Centrum.

In 1995 volgde ik een cursus Wetenschapscommunicatie bij SCW in Amsterdam en begon direct te schrijven. Een jaar later werd ik Wetenschapsredacteur bij de Universiteitskrant van de RUG in Groningen. In 2012 stapte ik over naar de Faculty of Science and Engineering van diezelfde faculteit, als ‘Science Writer’. Tegelijkertijd breidde ik mijn freelance werk uit en werd ‘Scientific Dutchman’.

Dus wat kan ik voor je doen? Wel, als je een verhaal over wetenschap nodig hebt kan ik het voor je schrijven. Ik doe dat voor een krant, voor websites, brochures enzovoorts. Maar ik schrijf ook SEO teksten voor een bedrijf dat onderzoeksapparatuur verkoopt. Als het ingewikkeld is kun je op mij rekenen!

Een tweede activiteit is de redactie van onderzoeksvoorstellen. Of je nu een paar duizend of een paar miljoen euro aanvraagt, je moet een aantal experts ervan overtuigen  dat jou voorstel het beste is. Daarvoor is niet alleen goede wetenschap nodig, maar ook een goed, logisch opgebouwd en overtuigend verhaal. En daar kan ik bij helpen. Ik lees zo’n voorstel door en geef advies om het beter en overtuigender te maken, maar altijd zonder de wetenschap die erin staat geweld aan te doen! Heb je een klus, neem dan contact op.

Over beide activiteiten (wetenschapscommunicatie en subisidie-aanvragen) geef ik ook workshops, voor kleine en middelgrote groepen. Die duren doorgaans 1,5 tot 3 uur. Er is ook een (kortere) corona-proof video variant, al is een workshop in levende lijve interactiever en effectiever. Wanneer je overweegt zo’n workshop wilt organiseren, neem dan vooral contact op om te overleggen over mogelijkheden en kosten.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.