Welkom bij Scientific Dutchman

      Geen reacties op Welkom bij Scientific Dutchman

Naast mijn halve baan als ‘Science Writer’ bij de Faculty of Science & Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen werk ik sinds ook zelfstandig. Bij de Kamer van Koophandel sta ik sinds 2012 ingeschreven als Scientific Dutchman.

Mijn specialiteit is het helder verwoorden van complexe wetenschappelijke ondewerpen. Dat doe ik voor kranten, tijdschriften en websites. Maar ik lever (of redigeer) ook webcontent, bijvoorbeeld voor een leverancier van high-tech instrumenten.

Verder heb ik de afgelopen jaren een groot aantal subsidie-aanvragen van onderzoekers begeleid. Daarbij kijk ik vooral naar de inhoud: is het verhaal goed neergezet, zit er een logische lijn in de teksten en is alles helder? Op basis van mijn ervaring hiermee ontwikkelde ik enkele jaren geleden de workshop ‘The Art of Scientific Storytelling’, waarin onderzoekers in anderhalf tot twee uur kunnen leren hoe je een goede aanvraag schrijft.

Ten slotte geef ik lezingen over de relatie tussen geloof en wetenschap. Bijvoorbeeld over evolutie, speciaal gericht op christelijke groepen. Doel is om uit te leggen hoe evolutie werkt, wat het bewijs er voor is en hoe er in het christendom op gereageerd is en wordt. Daarnaast spreek ik ook wel over andere thema’s, zoals recent over de techniek en ethiek van embryo-onderzoek.

Meer over deze diensten op deze website. Hebt u vragen? Mail het mij!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.