Geloof en wetenschap

afbeelding2Een bijzonder aspect van mijn werk als wetenschapsjournalist is dat ik mij bezighoud me de relatie tussen geloof en wetenschap. Dat doe ik als christen, en vanuit de overtuiging dat geloof en wetenschap elkaar niet principieel in de weg zitten.

In dit kader geef ik onder meer lezingen (voor kerken, groepen, scholen etc.) waarin ik de mogelijkheden en grenzen van de wetenschap bespreek, en doorgaans ook als ‘casus’ het bewijs voor evolutie behandel. Ook heb ik de cursus Test of Faith gegeven. Maar ik schrijf ook over dit onderwerp, voor christelijke media, mijn blog en op de website Geloofenwetenschap.nl (vooral nieuwsberichten). Daarnaast was ik (co)auteur van enkele boeken over de relatie tussen geloof en wetenschap.

Via ForumC heb ik meegewerkt aan twee projecten op het terrein van geloof en wetenschap, gefinancierd door de Templeton Foundation en BioLogos. Met veel genoegen ben ik enkele keren bij het Faraday Institute in Cambridge geweest.

Bent u geïnteresseerd in een lezing over dit thema? Neem dan contact op en informeer naar de mogelijkheden.