Een goed 2023 gewenst – en dit was 2022 voor mij

Nu het einde van 2022 nadert is het mooi om even terug te kijken. Het ‘kantoor’ van Scientific Dutchman (mijn huis dus) is van Roden naar Kampen gegaan. Dit jaar schreef ik zoals gebruikelijk zo’n zeven korte berichten per week over wetenschap voor het Nederlands Dagblad, en daarnaast drie keer per maand een nieuwsbericht voor de website geloofenwetenschap.nl.

Deze stukken waren in het Nederlands, daarnaast schreef ik in het Engels nieuwsberichten voor enkele andere opdrachtgevers. Ik maakte ook SEO webteksten voor een bedrijf dat analytische apparatuur levert (eveneens in het Engels), gaf een lezing over ontwikkelingen in moderne voortplantingstechnologie voor een studentenvereniging en leverde redactionele begeleiding bij subsidieaanvragen.

Volgend jaar zal ik voor het Nederlands Dagblad in plaats van korte nieuwsberichten langere stukken gaan schrijven met meer duiding en analyse. Een mooie uitdaging! Daarnaast heb ik een lezing over geloof en wetenschap voor een kerk in de agenda staan en een gastcollege over wetenschap bij een journalistiek-opleiding.

Als je een nieuwsverhaal of persbericht nodig hebt over een wetenschappelijk onderwerp, neem dan gerust contact op. En als je bezig bent met een (wetenschappelijke) subsidieaanvraag, overweeg dan eens om redactionele begeleiding aan te vragen. Ik zet niet (alleen) de puntjes op de i’s, maar verbeter vooral de ‘verhaallijn’ in de aanvraag en zorg voor een betere leesbaarheid.

Ik wens jullie allemaal een goed en productief 2023!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.