Nieuwe berichten

      Geen reacties op Nieuwe berichten

Een kort overzicht van wat recente berichten die ik schreef. Voor Chemport Europe maakte ik een bericht over een composteerbaar kunstgrasveld, dat is ontwikkeld door een consortium onder leiding van Senbis Polymer Innovations in Emmen. GreenMaxx met GreenFill vulkorrels is een biologisch afbreekbaar systeem voor sportvelden (Engels).

Voor het online magazine van de Rijksuniversiteit Groningen maakte ik een portret van ingenieur en zoöloog David Lentink. Hij werkt aan biomimetica-projecten, waarin hij inspiratie vanuit de natuur gebruikt voor het ontwerp van, bijvoorbeeld, stillere rotorbladen van drones en windmolens. Lentink werkt sinds kort in Groningen en kwam over vanuit Stanford, VS, omdat hier veel wetenschappers werken met deze combinatie van biologie en techniek. Een aantal van hen staat in korte portretjes onder het bericht.

Voor het Nederlands Dagblad schrijf ik wekelijks een aantal korte berichten over wetenschapsnieuws. Zo is berekend vanaf welke sterren (nou ja, de eventuele planeten rond die sterren) de aarde te zien kan zijn. Of hoe biologisch afbreekbaar plastic, dat doorgaans niet sterk genoeg is voor hergebruik, toch een tweede leven kan krijgen als plasticschuim. En een analyse van DNA uit sedimenten in de Denisova grot, waar de mysterieuze Denisova-mens is ontdekt. Hieruit is af te leiden welke soorten mensen en dieren wanneer in de groot hebben geleefd.

Een leuke mix van berichten, vind ik zelf!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.