Boeiende klussen

      Geen reacties op Boeiende klussen

De afgelopen periode heb ik weer een aantal heel verschillende boeiende klussen aangepakt. Naast reguliere bijdragen voor het Nederlands Dagblad (wetenschapsnieuws, plus het tijdelijk overnemen van een rubriek) heb ik redactionele ondersteuning gegeven bij een subsidieaanvraag en de rebuttal van een aanvraag die ik eerder had begeleid tegen het licht gehouden. Maar drie klussen springen eruit, samen typeren ze mijn werkzaamheden goed.

Zo verscheen er een reactie van mijn hand op cip.nl waar een column verscheen die zowel waarin wetenschapsfilosofie, wetenschapsgeschiedenis en kerkgeschiedenis nogal onhandig waren besproken. De kunst van een reactie is om feitelijk, inhoudelijk en respectvol met iemand van mening te verschillen.

Op mijn eigen weblog publiceerde ik een kort stukje dat verwijst naar een persbericht over ‘kunstmatig leven’ dat ik voor de RUG schreef. Bijzonder: dit project begon een jaar geleden, zo lang duurde het voordat de artikelen van ‘bijna geaccepteerd’ naar ‘gepubliceerd’ gingen. Er zit ook een mooie video van Sensu media bij, ik heb de inhoudelijke kant ervan ook mede begeleid. Het onderzoek zelf richt zich op de vraag hoe levenloze moleculen zonder hulp van buitenaf een levend organisme kunnen worden.

Wanneer is iets leven? Illustratie Otto-lab

En ten slotte gaf ik een paar weken geleden een webinar over actueel embryo-onderzoek voor CMF Nederland. Er kan steeds meer, aan de horizon verschijnen nog nieuwere opties. Het is een opwindende tijd, maar ook een die vraagt om reflectie: wat is echt nodig, welke vragen roepen de ontwikkelingen op? Deze lezing was op het snijvlak van wetenschap en ethiek.

Mijn werkzaamheden zijn veelzijdig, iets waar ik van geniet. (O ja, ik schreef ook nog over het coronavirus natuurlijk, bijvoorbeeld dit RUG-persbericht.) Het is mooi om nieuwe opdrachten op te pakken, of uitdagingen die ik zelf aanga. Meer weten over mijn werk? Kijk op de site of neem contact op.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.