VIDI ronde 2018

      Geen reacties op VIDI ronde 2018

Onderzoekfinancier NWO heeft net 86 wetenschappers heel blij gemaakt met een VIDI subsidie van acht ton. Even terugkijkend heb ik voor deze ronde één persoon geassisteerd met een ‘rebuttal’ (de reactie op het rapport van de reviewers) en bij twee kandidaten, die tot de laatste ronde waren doorgedrongen, het ‘proefpraatje’ voorgezeten. Hier konden ze met collega’s en trainers hun presentatie voor de NWO commissie oefenen. Eén van deze twee kandidaten heeft de subsidie ook gekregen.

Het hele proces van schrijven van de aanvraag, reageren op reviewers en het houden van de presentatie voor de selectiecommissie is lang en intensief. Begeleiding daarbij is onontbeerlijk. De naaste collega’s kunnen het best advies geven over de inhoud, maar voor de optimale presentatie van het verhaal is een externe editor geen overbodige luxe.

Volgens mij hebben alle Nederlandse universiteiten zo langzamerhand wel een team klaar staan, vaak aangevuld met externe specialisten. Zelf doe ik veel van dit soort klussen al dik zes jaar. Dankzij die ervaring en een goed ook voor de structuur van een verhaal kan ik eigenlijk altijd wel verbeterpunten vinden.

Belangstelling? Neem vrijblijvend contact op!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.