Inhuren zzp’ers kan weer zonder zorgen

Het lijkt erop dat de wet DBA, die het inhuren van zzp’ers aan strenge en onduidelijke richtlijnen verbond, definitief uit beeld is. Volgens de website ZiPconomy heeft staatssecretaris Wiebes in een brief aan verschillende brancheorganisaties geschreven dat er nieuwe criteria komen voor het toetsen van de arbeidsrelatie. Totdat die criteria er zijn, lijkt de wet DBA buitenspel te staan. En er komt een (tijdelijke) terugkeer van de VAR.

De brief herhaalt de belofte van Wiebes dat er in 2017 geen handhaving is en dat er geen boetes komen. Alleen evident frauduleuze werkrelaties worden bestraft. Opvallend is dat de staatssecretaris aangeeft dat het niet verstandig is nog nieuwe ‘modelovereenkomsten’ ter goedkeuring aan de Belastingdienst voor te leggen. Dat heeft pas weer zin wanneer de nieuwe criteria er zijn.

Daarmee lijkt de wet DBA effectief buiten werking te zijn gezet. Het inhuren van zzp’ers is nu een stuk gemakkelijker. Dus wie nog diensten nodig heeft op de terreinen die Scientific Dutchman aanbiedt, kan contact opnemen!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.